Ιστορικό

Η εταιρεία Ξένος Service ιδρύθηκε το 1967 από τον Γεράσιμο Ξένο επί της οδού Λεωφόρου Μεσογείων 179 στην Αθήνα. Το αντικείμενο της εταιρείας ήταν η επισκευή και συντήρηση Αγγλικών αυτοκινήτων.

Το 1977 με δεκαετή εμπειρία στον επισκευαστικό χώρο, και με συνεχώς την αύξηση του πελατολογίου της μεταφέρεται σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, επί της οδού Μωραΐτου 7 στην Αθήνα, σε χώρο 380τμ κατάλληλα διαμορφωμένος ανάλογα με τις τότε απαιτήσεις.

 

Φροντίζουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας

χτίζοντας μαζί μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης 50 ετών.

 

Μεγάλο ρόλο στην πορεία και στην εξέλιξη της Ξένος Service εκείνη την περίοδο έπαιξε, η παρουσία της στους αγώνες των αυτοκινήτων, οι πωλήσεις των τότε μοντέλων συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού MINI.

Το 1978 συνάπτει συνεργασία με την τότε αντιπροσωπία Κένταυρος ΑΕ και γίνεται εξουσιοδοτημένος επισκευαστής της BRITISH LEYLAND παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στις μάρκες Rover, Austin, Austin-Healey, MG, Morris, Riley, Vanden Plas, Wolseley Triumph, Jaguar, Land Rover, Mini.

Το 1989 συνεχίζοντας ως επίσημος επισκευαστής της ΒΙΑΜΑΞ ΑΕ μεταφέρεται σε ιδιόκτητο κτήριο επί τις οδού Αγγέλου Σικελιανού 18 στην Αθήνα συνολικής επιφανείας 1000τμ με ειδικά διαμορφωμένους χώρους περιλαμβάνοντας χώρο υποδοχής, αναμονής πελατών, γραφεία-λογιστήριο, χώρος στάθμευσης, χώρος συνεργείου φανοποιείου, γραφείο διευθυντή συνεργείου, αποθήκες ανταλλακτικών, χώρος εκθεμάτων αξεσουάρ, αποδυτήρια και τέλος χώρο εκπαίδευσης προσωπικού.

Τα αυστηρά κριτήρια, οι προδιαγραφές εξουσιοδότησης από την ΒΙΑΜΑΞ ΑΕ και ο προηγμένος τεχνικός εξοπλισμός, έχουν σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, παρέχοντας ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη στους πελάτες της σαν κάθετη μονάδα.

Το 1991 ήταν μια χρονιά σταθμός για την εταιρεία Ξένος Service. Το τότε καθεστώς της απόσυρσης των αυτοκινήτων και σε συνδυασμό με τα νέα καινοτόμα μοντέλα του εργοστασίου MG ROVER, LAND ROVER έφερε σαν αποτέλεσμα να σημειώσει ρεκόρ στον κύκλο εργασιών της.

Η εταιρεία Ξένος Service συνεχίζει την πορεία της ως εξουσιοδοτημένος επισκευαστής επί 25 έτη προσφέροντας τις υπηρεσίες της μέχρι και το 2005, όπου και σταματάει η εξουσιοδότηση λόγο διακοπής της παραγωγής των αυτοκινήτων του εργοστασίου ROVER.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εταιρεία Ξένος Service επισκεύαζε το BMW MINI από το 2001 μιας και η εξαγορά της British Rover Group είχε γίνει το 1994 από την BMW. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ομαλή μετάβαση της εταιρείας στο GROUP της BMW σαν εξειδικευμένος επισκευαστής.

Η εταιρεία σήμερα υπό την διαχείριση του Νικόλαου Ξένου και του Σπυρίδων Ξένου εξειδικεύεται ως ανεξάρτητος επισκευαστής, στις ακόλουθες μάρκες BMW-MINI, JAGUAR-LAND ROVER παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε πολύ προσιτές τιμές. Επίσης δραστηριοποιείται στην εμπορεία ανταλλακτικών, στην μεταπώληση επιλεγμένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς και στην πώληση-τοποθέτηση ελαστικών. Έχει την δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες after sales και quick service σε όλες τις μάρκες των αυτοκινήτων, πάντα με βάση των προδιαγραφών του κατασκευαστή. Τέλος η εταιρεία Ξένος Service έχει συνάψει συνεργασίες με τις μεγαλύτερες και καλύτερες εταιρείες λιπαντικών, ανταλλακτικών και ελαστικών.

Σήμερα η Ξένος Service γιορτάζει τα 50 χρόνια πορείας της ως οικογενειακή επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας έζησε σημαντικές επιτυχίες. Εξελίχθηκε και καταξιώθηκε ως μια εταιρεία που βάζει πάνω από όλα τον πελάτη και τον άνθρωπο, και είναι εκεί για να του παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας.

Το μαγαζί